Mejlkontakt med min handledare



Jag har under de senaste 2 veckorna haft lite mejlkontakt med min handledare. Hon berättade att på förskolan går det 24 barn som är mellan 3-5 år. Hon arbetar tillsammans med 3 andra pedagoger. Förskolan har öppet måndag-torsdag 8.30–16 och fredag 8.30–15. Deras arbetsspråk är svenska, spanska och engelska. Jag fick en hint från en kompis som varit på den svenska skolan som ligger på samma skolområde att lunchen förmodligen kostar pengar. Min handledare svarade att lunchen kostar 3€/dag om man vill äta, men hon rekommenderade varmt att äta där då de var en spansk och en svensk kock som lagade all mat från grunden.
 
De arbetar i projekt, just nu arbetar de med värdegrundstema och nästa projekt kommer handla om kroppen och döden. De arbetar i åldershomogena grupper när det är projekt. Alla jobbar med samma teman, men olika veckor. Pedagogerna är ansvariga för olika projekt.
 
Min handledare kommer från en stark Reggio- kultur. Det ska bli väldigt spännande och se hur hon arbetar då jag kan få möjlighet att koppla litteraturen till praktiken.

Reggio-Emilia:
”Ett barn har hundra språk” Loris Malaguzzi.
Barnet ses som rikt, kompetent och nyfiket. Idén är att utveckla barns alla uttrycksmöjligheter. Att se barnet som kompetent och väl värd att lyssna på. Lyssna, dokumentera och reflektera är Reggio – pedagogik mest förknippad med. Pedagogen ska se sig själv som medforskare och ska alltså inte ge färdiga svar utan istället finnas som ett stöd för barnet. Barnet ska få fundera och skapar sin egen förståelse för det som den funderar på.

Vill du läsa mer om Reggio- Emilia gå gärna in på: http://www.reggioemilia.se/

// Bianca ♡

Efter idén med utbytespraktik nappade jag vidare på idén med en utbytestermin och just nu befinner jag mig i Brugge Belgien redo att ta mig an de äventyr som väntar mig här.


RSS 2.0