Kleuterklas 2 klassrum

Efter snart en hel vecka tänkte jag visa er lite bilder från klassrummet.

Detta är samlingsdelen, här möts barnen på morgonen, innan och efter raster/lunch osv. Denna dag hade vi även besök av ett barns kanariefågel Chip-Chip som ett steg i djurtemat. Det är mycket vanligt att man bjuder in familjerna att dela med sig av vad de tror kan vara intressant för ett tema typ böcker, spel, bilder eller varför inte husdjur. 
 
Nästa foto är ut mot rummet, här har vi bokhyllan samt i bakgrunden skymtar husdelen. 
Detta är vad barnen tittar mot vid samlingen, en dator finns till hands för enkel tillgång, stolen är från födelsedagsfirandet, en dockteater och andra utställningsmaterial. Himla kul idé är bland annat de två telefonerna ni ser på bordet. Dessa använder läraren så barnen kan få berätta vad de vill. Läraren har den ena och barnet har den andra och så pratar de vid samlingen om något har hänt, om de vill berätta något speciellt från helgen till exempel. 
Detta är då hem/utklädningshörnan. Även affär. 
En mer generell överblick. Varje liten yta är ett tydligt rum med ett tydligt syfte som barnen sedan väljer vid "lektionstiden". På väggen kan ni även skymta ett Kandinsky projekt då konst var förra temat. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN


Vi fick en idé om att göra vår praktik utomlands. Sagt och gjort, nu sitter vi här med en nyuppstartad blogg så ni kan följa vårt äventyr. //JaBiJo.


RSS 2.0