Autism

I en av våra kurser som heter "a broad view on education" fick vi som avslutningsarbete välja ett SEN ämne (special educational needs) tillsammans med ett viktigt område. Låter snurrigt men det var en lista och så fick man välja två och jobba om dem. Vi skrev vårt om Autism and Collaboration. Det är himla intressant kan jag säga! Dels att sätta sig in i hur det är att leva med autism men även vad det finns för olika hjälpmedel och redskap för att kunna möta ett barn med autism på bästa sätt. Idag ska vi redovisa detta ämnet och det var viktigt att redovisningen var "levande och interaktiv". Det är så att barn med autism kan bli hjälpta av att ha sånger som går igenom alla stegen i en vardagsföreteelse till exempel morgonrutiner. Vi valde därför som vår aktivitet att grupperna ska få göra just det, komma på sånger eller ramsor som kan vara till hjälp när man möter autistiska barn i verksamheten. Dessa ramsor är ju inte bara bra för barn med autism, de kan även vara bra för andra barn för att komma ihåg till exempel hur man knyter skorna, eller så man inte glömmer att borsta tänderna innan man går hemifrån. 

Kollaboration är ämnet som vi valde tillsammans med autism. Det handlar egentligen om hur viktigt det är för barn med speciella behov att sjukvård, terapister, skolverksamhet och föräldrar samarbetar för att ge barnet de bästa möjligheterna för utveckling. Det låter logiskt men det är sällan fallet. I Sverige finns det faktiskt speciella kliniker för barn med speciella behov, till exempel i Uppsala. Här kan ni läsa mer om detta. 
 
Tänkte dela med mig av en av filmerna vi har valt ut att visa som avslutning på detta inlägg. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN


Vi fick en idé om att göra vår praktik utomlands. Sagt och gjort, nu sitter vi här med en nyuppstartad blogg så ni kan följa vårt äventyr. //JaBiJo.


RSS 2.0