Dag 1 i Warsawa

Hej igen! tillbaka till verkligheten idag kan man ju säga. Första föreläsningen efter påsklovet är om ca 1 h och jag har fortfarande knappt kommit ur pyjamasen. Det är som om min kropp inte riktigt kan förstå att det är dags igen. Oavsett, påsklovet kom och gick och efter första veckans plugg så tog vi en välbehövlig semester och åkte till Warsawa och sedan Prag. Många kilometer blev promenerade (enligt iphonen ca 100 km), många turistiga saker gjorda och massor av njutning och en del öl också, det går ju liksom inte att undvika. Vi flög ut till Warsawa söndag kväll, anlände sent till hostelet och stupade i säng. Det var rekommenderat att man skulle vara på flygplatsen ca 4 h i förväg, vi var där tre timmar innan och spenderade 2,45 av dem med att vänta inne på flygplatsen. Men hellre på det hållet än att komma springandes med andan i halsen. 
Airport selfie med resesällskapet. 
 
Dag ett blev en himla massa promenad, 36 km allt som allt. Mest för att tydligen är allt i Warsawa stängt på måndagar så vad annars kan man göra än att gå runt och njuta av solskenet och titta på fina byggnader? inte helt fel det heller. 
Castle Square i gamla stan
Market square i gamla stan
St Castimir's Chuch
 
Insidan av universitetsbiblioteket
Arenan
De hade spelande bänkar runt om i staden som en hyllning till Chopin. Man satte sig på den och så strömmade musik under rumpan på en, mycket märkligt men himla trevligt. Man kunne som ni se även ta en selfie med Chopin. 

Här är utsikten från Palace of Culture and Science
 
Ölstopp
Warsawa by night
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN


Vi fick en idé om att göra vår praktik utomlands. Sagt och gjort, nu sitter vi här med en nyuppstartad blogg så ni kan följa vårt äventyr. //JaBiJo.


RSS 2.0